Aby sme docielili pikantnú chuť syrovej nátierky, môžeme použiť rôzne výrazné korenie alebo syry – napríklad balkánsky.
Čo budeme potrebovať
- 50 g rastlinného tuku
- 100 g syra Lučina
- 2 lyžice smotany alebo bieleho jogurtu
- 100 g balkánskeho syra
- 2 vajcia natvrdo
- 50 g šunkovej salámy
- 100 g čerstvých paprík – zelené a červené
- 60 g sladkokyslých uhoriek
- soľ
- korenie
Postup
- Rastlinný tuk vyšľaháme do peny s Lučinou a smotanou alebo jogurtom.
- Pridáme nastrúhaný balkánsky syr, strúhané vajcia natvrdo, nadrobno nakrájanú šunkovú salámu a nadrobno nakrájané zelené a červené papriky a sladkokyslé uhorky.
- Osolíme a okoreníme.
- Všetko dôkladne premiešame.