Šampiňónová polievka so smotanou

Šampiňónová polievka so smotanou

Keď neviete, čo s tohtoročnou úrodou uvarte si jedinečný recept na smotanovú polievku z húb.

Čo budeme potrebovať

  • 300 g húb
  • ½ cibuľa (nasekaná najemno)
  • 1 zelerová vňať
  • 2 prelisované strúčiky cesnaku
  • 4 hrnčeky zeleninového vývaru
  • 1 hrnček smotany na varenie
  • 1 hrsť pažítky
  • olivový olej
  • soľ
  • korenie

Postup

  1. Na olivovom oleji orestujeme cibuľu, cesnak, zelerovú vňať a huby.
  2. Zalejeme vývarom a varíme približne 15 minút.
  3. Rozmixujeme dohladka.
  4. Osolíme. Okoreníme.
  5. Vmiešame smotanu.
  6. Podávame posypané čerstvou pažítkou.

Výdatná polievka so smotanou je ideálnym predjedlom pred pokrmami s ľahkou rybou alebo ľahkými receptami na krehké kuracie mäso .

Krásne zdobený tanierik, plný krémovej, lahodnej hubovej polievky.
Zdroj: ricardocuisine.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.