Rebarborový múčnik s posýpkou

Rebarborový múčnik s posýpkou

Tento recept s rebarborou a posýpkou pripomína život na dedine. Je tak jednoduchý a nadýchaný!

Čo budeme potrebovať

Na kruste

  • 250 g hladkej múky
  • ¼ lyžičky soli
  • 85 g studeného masla
  • 3 až 4 lyžice studenej vody

Na náplň

  • 250 g cukru
  • 85 g hladkej múky
  • ½ lyžičky mletej škorice
  • ¼ lyžičky mletého muškátového orieška
  • ¼ lyžičky soli
  • 1 250 g čerstvé rebarbory

Na posýpku

  • 125 g hrubej múky
  • 85 g cukru
  • 65 g masla

Postup

  • Predhrejte rúru na 180 stupňov.
  • Zmiešajte múku a soľ v miske, pridajte nakrájané maslo na kocky a pomocou mixéra na pečivo alebo vidličkou miešajte, kým zmes nebude pripomínať hrubú strúhanku.
  • Vidličkou vmiešajte dostatočné množstvo vody, kým múka nezvlhne.
  • Vytvarujte cesto do gule a potom ho rozvaľkajte na ľahko pomúčenom povrchu na kruh.
  • Vložte cesto do koláčovej formy a pevne pritlačte ku dnu a bokom.
  • Orežte cesto, ktoré prečnieva z formy, a dajte bokom.
  • V mise zmiešame všetky ingrediencie na náplň okrem rebarbory.
  • Potom pridajte rebarboru a prehádžte ju v zmesi, kým nebude dobre pokrytá.
  • Pridajte ju do pripraveného cesta a dajte bokom.
  • Zmiešajte ingrediencie na posýpku a premiešajte, kým zmes nebude pripomínať hrubú strúhanku.
  • Drobenku pridajte na rebarboru.
  • Okraj cesta zakryte páskou alobalu a pečte 50–60 minút, alebo kým nie je omrvinka zlatisto hnedá.
  • V prípade potreby odstráňte alobal počas posledných 10 minút pečenia.
  • Nakoniec vyberte a nechajte koláč vychladnúť.

Rebarbora nemusí byť pre všetkých, preto skúste koláčovú krustu naplniť jednou z našich domácich marmelád , stačí si vybrať tú, ktorú máte najradšej.

Koláč plný sladkokyslého ovocia s posýpkou.
Zdroj: cloudykitchen.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.