Rebarbora má typickú jemne kyslastú chuť, ktorá môže niekoho odradiť. Ale skutoční labužníci ju určite ocenia.
Čo budeme potrebovať
- 1 kg rebarbory
- 300 g polohrubej múky
- 300 g hladkej múky
- 420 g cukru
- 125 g hery
- 160 g strúhanky
- 1 vajce
- 200 ml mlieka
- 2 balíčky vanilkového cukru
- 1 prášok do pečiva
- hrozienka
- škorica
Postup
- Pripravíme si rebarboru, ktorú zlúpneme a nakrájame na malé kocky. Tie namočíme do vody teplej asi 70 stupňov Celzia.
- Vypracujeme hladké cesto z múky, vajcia, 220 g cukru, prášku do pečiva, vanilkového cukru. Cesto rozdelíme na dve polovice, z ktorých tá jedna bude o niečo väčšia.
- Väčšiu polovicu cesta rozvaľkáme a dáme na vymastený plech tak, aby cesto bolo aj po stranách.
- Rebarboru zlejeme a premiešame so strúhankou.
- Na cesto navŕšime rebarboru, posypeme 200 g cukru a vanilkovým cukrom a pridáme oprané hrozienka a škoricu.
- Potom vyvaľkáme ešte jeden plát z menšieho cesta a ten dáme aj na plech. Vrchný aj spodný plát spoločne uzavrieme.
- Pečieme asi 30 až 40 minút pri teplote 180 stupňov.