Čokoládová torta s majonézou

Čokoládová torta s majonézou

Mamka vždy robila túto špeciálnu tortu s majonézou k mojim narodeninám! Cesto je veľmi vlhké a má príjemne ľahkú čokoládovú chuť a poleva? Tá je perfektná.

Čo budeme potrebovať

  • 300 ml vody
  • 250 ml majonézy
  • 1 lyžička vanilkového extraktu
  • 500 g hladkej múky
  • 250 g cukru
  • 3 lyžice kakaa
  • 2 lyžičky jedlej sódy

Na polevu z hnedého cukru

  • 125 g hnedého cukru
  • 80 g masla, nakrájaného na kocky
  • 2 polievkové lyžice mlieka
  • 300 g cukru kryštál

Postup

  • Vo veľkej miske zmiešajte vodu, majonézu a vanilku.
  • Vo veľkej mise zmiešajte múku, cukor, kakao a jedlú sódu.
  • Potom suché ingrediencie vmiešame do majonézovej zmesi.
  • Cesto nalejte do vymastenej formy a pečte 30–35 minút pri 180 °C, kým špáradlo zapichnuté do stredu nebude čisté.
  • Vyberte z rúry a nechce tortu úplne vychladnúť.
  • Na polevu v malom hrnci uvarte a zmiešajte hnedý cukor s maslom.
  • Odstráňte z platne a vmiešajte mlieko.
  • Postupne pridávajte cukor kryštál a vyšľahajte do hladka.
  • Polevou tortu potrite a podávajte.

Čo urobí majonéza s tortou?
V receptoch na čokoládový koláč je možné namiesto tuku alebo oleja použiť majonézu. Dodáva vlhkosť, nadýchanosť a chuť. A nebojte, majonézu ani nepocítite!

Kúsok nadýchanej narodeninovej torty so zdobením.
Zdroj: alldayidreamaboutfood.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.