Ľahká čokoládová torta bez múky

Ľahká čokoládová torta bez múky

Naháňa vás maškrtná a nemáte chuť sa zaoberať pečením náročnejšej torty? Potom skúste jednoduchú čokoládovú tortu, ktorá neobsahuje ani malú štipku múky a napriek tomu chutí úplne božsky.

Čo budeme potrebovať

  • 250 g masla
  • 170 g cukru múčka
  • 210 g čokolády s obsahom kakaa viac ako 70 %
  • 5 vajec
  • 1 polievková lyžica rumu
  • 100 ml smotany na šľahanie
  • kúsok masla a hrsť trstinového cukru na vysypanie formy
  • niekoľko lístkov mäty na ozdobu

Postup

  1. Pripravíme si tortovú formu s priemerom 24 cm, vymastíme maslom a vysypeme trstinovým cukrom.
  2. Do misy dáme žĺtky s cukrom a vyšľaháme hustú svetlú penu, do ktorej nakoniec vmiešame rum.
  3. Z bielkov našľaháme tuhý sneh, ktorý si zatiaľ odložíme nabok.
  4. Maslo s čokoládou necháme rozpustiť vo vodnom kúpeli, necháme chvíľu odstáť a potom po častiach zašľaháme do žĺtkovej zmesi.
  5. Nakoniec opatrne vmiešame sneh z bielkov, aby sa všetko spojilo.
  6. Akonáhle máme hotovo, nalejeme cesto do formy a vložíme ju do rúry predhriatej na 180 °C.
  7. Pečieme zhruba 25 až 30 minút, záleží na type rúry.
  8. Po upečení necháme tortu vychladnúť. Akonáhle bude chladný, uložíme ho do chladničky a necháme niekoľko hodiť odležať.
  9. Pred servírovaním vyšľaháme smotanu a tortu s jej pomocou ozdobíme. Na kopčeky smotany dáme lístky mäty.

Ak hľadáte ďalšiu inšpiráciu na sladkosti bez múky, skúste naše zdravé vianočné pečivo !

Čokoládová torta na tanieri.
Zdroj: stefaniaskitchenette.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.