Luxusný obed, ktorý nezaberie veľa práce a pritom sa jedná o takú pochúťku. Ideálny pokrm na Veľkú noc!
INGREDIENCIA
- 2,5 kg jahňacie stehná s kosťou
- 4 strúčiky cesnaku
- citrónová šťava
- rozmarín
- 2 lyžice masla
- 500 ml hovädzieho alebo zeleninového vývaru
- soľ a čerstvo mleté korenie
POSTUP
- Rúru predhrejeme na 220 °C.
- Do stehna urobíme úzkym nožom otvory a vetvičky rozmarínu nastrkáme do naplnených otvorov, aby lístky pozerali.
- Mäso potrieme maslom, osolíme a okoreníme.
- Stehno oviažeme kuchynským povrázkom, aby držala tvar.
- Pečieme 20 minút, podlejeme, stiahneme teplotu na 180 ° C a pečieme ešte hodinu.
- Podávame so zemiakmi poliatymi výpečkom.
- Výborne sa tiež hodí špenát zo žihľavy.
Možno sa vám budú hodiť aj naše recepty na dobroty na Veľkú noc , alebo pohostenie na poslednú chvíľu. Čo hosťom pripravíte?