Jahňacie rebierka s cesnakom, chilli, brusnicami a čerstvými bylinkami sú oveľa lepšie ako vaše obľúbené rebrá, ktoré sa dávate obvykle v reštaurácii. Presvedčte sa sami!
INGREDIENCIA
- 1 kg jahňacích rebierok
- 3 chilli papričky
- brusnice
- 3 strúčiky cesnaku
- vetvička rozmarínu a tymiánu
- soľ, korenie
- vetvičky brusnicu
- 2 lyžice masla
POSTUP
- Na masle sprudka opečieme osolené a okorenené rebrá.
- Vyberieme ich a dáme orestovať nadrobno nakrájaný cesnak, rozmarín a tymián.
- Zalejeme vývarom a necháme cca 5 minút odvariť.
- Mäso, vetvičky brusnicu, brusnice aj omáčku dáme do pekáča, priklopíme a vložíme do vyhriatej rúry na 150 º C na 2,5 hodiny.
- Odklopíme a pečieme ďalších 40 -60 minút.
- Podávame ozdobené kúsky pečenej zeleniny.