Jahňacie kotlety na rozmaríne

Jahňacie kotlety na rozmaríne

Rozmarín sa k jahňaciemu mäsu skvele hodí, preto pre vás máme aj nasledujúci recept. Mäso pečené so slaninkou, cibuľou, cesnakom a rozmarínom poteší vaše chuťové bunky a užije si ho celá vaša rodina!

INGREDIENCIA

  • 1 kg jahňacej kotlety
  • 3 lyžice oleja
  • 150 g slaniny
  • 500 ml vývaru
  • 1 ks veľké cibule
  • 1 zväzok rozmarínu
  • 1 palica cesnaku
  • soľ a korenie

POSTUP

  • Slaninu nakrájame na kocky a nasypeme dno pekáča.
  • Pridáme olúpanú, nahrubo nakrájanú cibuľu.
  • Mäso potrieme časťou cesnaku rozotreného so soľou.
  • Vložíme očistené mäso, nakrájané na jednotlivé kotlety.
  • Kotlety predtým sprudka zatiahneme po oboch stranách na panvici (asi 2 minúty z každej strany).
  • Zvyšný cesnak rozložíme okolo mäsa, pridajte vetvičky rozmarínu, všetko ešte trochu osolíme, okoreníme a podlejeme vývarom.
  • Pekáčik zakryjeme, vložíme do rúry vyhriatej na 140 ° C a pečte 40 minút.
  • Hotové mäso vyberieme a udržujeme v teple.
  • Šťavu v pekáčiku prudko zvaríme a zredukujeme na polovicu.
  • Kotlety a podávajte preliate šťavou s bramorovou kašou, avokádovým šalátom.
Kotlety z jahňacieho upečené so slaninkou, cibuľou, cesnakom a rozmarínom, servírované na tanieri s čerstvými bylinkami.
www.vibrantmethod.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.