Dusené jahňacie na červenom víne je obľúbenou pochúťkou, ktorá je navyše neuveriteľne jednoduchá na prípravu. Neveríte? Tak poďte variť!
INGREDIENCIA
- 750 g jahňacieho chrbta
- 50 g masla
- 500 ml vývaru
- 300 ml červeného vína
- 4 lyžice paradajkového pretlaku
- 6 guličiek nového korenia a čierneho korenia
- 3 bobkové listy
- 2 strúčiky cesnaku
- 2 cibuľa
- mleté korenie a soľ
- vetvička rozmarínu
POSTUP
- Na masle restujeme hrubo pokrájanú cibuľu dozlatista.
- Mäso očistíme, osolíme, okoreníme.
- Na cibuľke necháme zatiahnuť zo všetkých strán
- Mäso dáme bokom a pridáme na drobno nakrájaný cesnak, všetko korenie a ľahko zarestujeme.
- Pridáme pretlak a ešte chvíľku restujeme, podlejeme vínom, to necháme odpariť.
- Pridáme vývar, odvaríme prípečky, vrátime mäso, prikryjeme pokrievkou av rúre vyhriatej na 180-200 ° C pečieme cca 20 min.
- Potom pokrievku odkryjeme a ešte cca 30 min dopekáme na farbu.
- Mäkké mäso vyberieme, nakrájame na plátky a udržujeme v teple.
- Šťavu prepasírujeme a dochutíme.