Inšpirujte sa naším skutočne fenomenálnym receptom na domácu omáčku z karamelizovanej cibule, ktorá zaručene poteší každého vášho hosťa!
INGREDIENCIA
- 56 g masla
- 2 veľké žlté cibule, olúpané, nakrájané na polovice a potom na tenké plátky (alebo na kocky, ak chcete menšie kúsky)
- 2 lyžičky cukru
- 1/2 šálky červeného vína
- 2 vetvičky čerstvého tymiánu
- 1 veľká vetvička čerstvej šalvie
- 2 šálky silného hovädzieho vývaru
- 1 lyžička worcesterskej omáčky
- 1 lyžička soli
- 1/2 lyžičky horčice
- 1/4 lyžičky mletého čierneho korenia
- 1 lyžica balzamikového octu
- 1 lyžica kukuričného škrobu rozpustená v 1 lyžici vody
- 2 lyžice studeného masla
POSTUP
- V hrnci na stredne vysokej teplote rozpustíme maslo.
- Pridáme nakrájanú cibuľu a cukor a varíme asi 30 minút, kým cibuľa neskaramelizuje.
- Pridáme červené víno a bylinky, 2 minúty varíme na vysokom plameni, znížime plameň a varíme ďalších 10 minút.
- Ďalej pridáme vývar, horčicu, soľ, korenie a worcesterskú omáčku, privedieme do varu, znížime plameň na mierny a prikryté varíme 20 minút.
- Vyberieme vetvičky byliniek.
- Pridáme ocot, zašľaháme kukuričný škrob a za stáleho šľahania varíme ďalšiu minútu alebo dve do zhustnutia.
- Potom pridáme studené maslo a šľaháme, kým sa nerozpustí.
- Nakoniec osolíme a okoreníme podľa chuti, prípadne môžeme pridať trochu horčice.
- Užite si to!