Táto polievka z tekvice, zázvoru a kokosového mlieka je lahodná a skvele výživná. Rez čerstvého zázvoru dodáva sladkému základu kokosu a tekvice krásny šmrnc. Užite si to!
INGREDIENCIA
- 1 kg tekvica
- 500 ml kuracieho alebo zeleninového vývaru
- 250 ml kokosového mlieka
- 20 gramov čerstvého zázvoru
- 1 lyžička drvenej rasce
- 1/2 lyžičky mletej škorice
- 2 lyžice extra panenského olivového oleja
- soľ a korenie na dochutenie
POSTUP
- Rúru predhrejeme na 180 stupňov Celzia a veľký plech vyložíme papierom na pečenie.
- Tekvicu olúpeme a nakrájame na rovnako veľké kúsky.
- Položíme na plech, pokvapkáme olivovým olejom a rukami premiešame, aby sa v oleji poriadne obalila.
- Tekvicu pečieme v rúre približne 45 minút, alebo pokiaľ nebude veľmi mäkká a nezačne na okrajoch karamelizovať.
- Zatiaľ čo sa tekvica pečie, ošúpeme zázvor a pripravíme si zvyšok ingrediencií.
- Upečenú tekvicu, vývar, kokosové mlieko, zázvor, rascu a škoricu dáme do mixéra.
- Mixujeme, kým nebude zmes super hladká.
- Dochutíme soľou a korením podľa chuti.
Pozrite sa aj na naše recenzie elektrických sporákov . Možno sa vám práve budú hodiť!