Tento pokrm by ste mohli z fľaku servírovať v luxusnej reštaurácii a rozhodne sa stane vašim obľúbeným. Chrumkavo vyprážané hovädzie mäso v lahodnej sladko-pikantnej omáčke zo sójovej omáčky s čerstvým zázvorom, cesnak a chilli si zamiluje celá vaša rodina!
INGREDIENCIA
Na cestíčko:
- 1 šálka kukuričného škrobu
- ¼ šálky hladkej múky
- 1 lyžička bieleho korenia
- ¾ šálky vody
- 1 veľké vajcia
Na mäso:
- 500 g flank steak, nakrájaná na tenké prúžky
- rastlinný olej, podľa potreby
Na omáčku:
- 1/3 šálky sójovej omáčky
- 1/3 šálky trstinového cukru
- 1/4 šálky vody
- 2 lyžice tmavej sójovej omáčky
- 2 lyžice ryžového octu
- 1 lyžička vločiek červeného chilli
Na vyprážanie:
- 1 lyžica sezamového oleja
- 5 strúčikov cesnaku, lisovaného
- 1 lyžica čerstvo nastrúhaného zázvoru
- 1 lyžica sezamových semienok
- 2 jarné cibuľky, nakrájané na tenké plátky
POSTUP
- Vo veľkej mise prešľaháme kukuričný škrob, múku a biele korenie.
- Pridáme vodu a vajcia a šľaháme, kým nie je cesto hladké.
- Hovädzie rezančeky premiešame s cestom, kým nebudú úplne obalené.
- Naplníme veľkú panvicu 5 cm oleja.
- Zahrejeme olej na 177 stupňov Celzia.
- V dávkach pridávame rezančeky hovädzieho mäsa do rozpáleného oleja.
- Pomocou vidličky premiešame a počas varenia rozlomíme rezančeky.
- Vyprážame rezančeky hovädzieho mäsa po dobu 3 až 4 minút, alebo kým nebudú zlatisto hnedé.
- Vyberieme hovädzie rezančeky dierovanou lyžicou a necháme ich odkvapkať na plechu vyloženom papierovými utierkami.
- V strednej miske prešľaháme sójovú omáčku, vodu, tmavú sójovú omáčku, ocot, trstinový cukor a chilli.
- Omáčku dáme bokom.
- Sezamový olej rozohrejeme vo veľkej panvici na stredne vysokej teplote.
- Pridáme cesnak a zázvor a restujeme 1 minútu, alebo pokiaľ nebudú voňavé.
- Nalejeme omáčku na panvicu a za stáleho miešania varíme 1 až 2 minúty, kým mierne nezhustne.
- Pridáme osmažené rezančeky hovädzieho mäsa na panvicu a premiešame, aby sa obalili v omáčke.
- Hovädzie mäso a omáčku varíme 1 až 2 minúty, kým omáčka nezhustne a úplne nepokryje každý prúžok hovädzieho mäsa.
- Mäso ozdobíme sezamovými semienkami a jarnou cibuľkou.
- Užite si to!
Osviežte sa počas letných dní a využite k tomu aj naše ďalšie recepty na domáce limonády !