Domáci kandizovaný zázvor

Domáci kandizovaný zázvor

Urobte si svoj vlastný domáci kandizovaný zázvor! Jeho chuť je mnohonásobne lepšia ako z obchodu, čerstvejšia a živšia. Je skvelý len tak na desiatu alebo ho môžete pridať do rôznych múčnikov. A ako bonus vám zostane skvelý sirup, ktorý je v nápojoch úplne fenomenálny!

INGREDIENCIA

  • 500 g olúpaného zázvoru, nakrájaného na tenké plátky (ručne alebo pomocou mandolíny – je to oveľa jednoduchšie)
  • štipka soli
  • 2 šálky bieleho kryštálového cukru
  • cukor navyše na obaľovanie

POSTUP

  1. Nakrájaný zázvor dáme do stredného hrnca a podlejeme vodou.
  2. Privedieme do varu a varíme 30 minút.
  3. Necháme si 1/2 šálky zázvorovej vody a potom zlejeme plátkami zázvoru.
  4. Nakrájaný zázvor vložíme späť do hrnca s odloženou zázvorovou vodou, cukrom a štipkou soli.
  5. Privedieme do varu, znížime teplotu na strednú a varíme odkryté po dobu 35-40 minút alebo kým teplota na teplomere neukáže 107 stupňov Celzia.
  6. Zázvor scedíme v sitku nad miskou, aby sme zachytil sirup, ktorý si môžeme nechať do nápojov.
  7. Plátky zázvoru rozložíme na chladiacu mriežku, ktorú dáme na plech na pečenie a plátky čo najlepšie oddelíme.
  8. Necháme 2 hodiny vychladnúť.
  9. Plátky zázvoru dáme do misy s cukrom, aby boli celé potiahnuté.
  10. Potom zázvor položíme späť na chladiacu mriežku, aby tam cez noc odležal.
  11. Skladujeme vo vzduchotesnej nádobe na tmavom a chladnom mieste.
  12. Vydrží niekoľko mesiacov.
Sladký sušený zázvor v mištičke.
www.daringgourmet.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.