Tieto skvelé zelené placky sa skvele hodia do vegetariánskych burgerov. Dobre drží tvar a ich chuť je jednoducho neodolateľná!
INGREDIENCIA
- 300 g mrazeného hrášku
- 150 g kučeravého kelu
- 1/2 brokolica
- 1 stonka stopkového zeleru
- 1 cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 150 g ovsených vločiek
- 150 g strúhanky
- 30 g mletých vlašských orechov
- 1 lyžička talianskych byliniek (oregano, bazalka, rozmarín, tymián, šalvia a petržlen)
- 2 lyžičky sójovej omáčky
- 1 polievková lyžica horčica
- soľ a korenie podľa chuti
POSTUP:
- Vo veľkom hrnci privedieme vodu do varu.
- Vložíme kel a varíme 2 minúty.
- Potom pridáme hrášok a varíme ďalších 5 minút.
- Pridáme brokolicu a varíme 2 minúty.
- Ihneď zlejeme a ponoríme do studenej vody.
- V panvici rozotrieme olej a restujeme na ňom nasekanú cibuľku, kým nezosklovatí.
- Ku koncu pridáme roztlačený cesnak.
- Uvarenú zeleninu dáme do kuchynského robota a pridáme stopkový zeler a rozmixujeme nie celkom dohladka.
- Vmiešame cibuľku s cesnakom, strúhanku a orechy.
- Dochutíme soľou, čiernym korením, sójovou omáčkou, bylinkami a horčicou.
- Vytvoríme hrubšie fašírky.
- V panvici rozohrejeme olej a dáme smažiť karbonátky na cca 3 minúty z každej strany.
- Ihneď podávame ako súčasť burgera alebo len tak s obľúbeným dresingom.