Vyskúšajte tento ľahký a lahodný koláč s jednoduchým zlatistým cestom nazdobeným šťavnatými semienkami z granátového jablka. Je úžasne jemný a príjemne sladký.
INGREDIENCIA
- 1 šálka semienok z granátového jablka
- 1 a ½ šálky hladkej múky
- 1 a ½ lyžičky prášku do pečiva
- ½ lyžičky soli
- 6 lyžíc masla, izbové teploty (plus ďalší na vymazanie formy)
- 1 šálka cukru
- 1 vajce
- ½ šálky cmaru (ALEBO mlieka)
- 2 čajové lyžičky čistého vanilkového extraktu
- ½ lyžičky mandľového extraktu
- 1 polievková lyžica kryštálového cukru
POSTUP
- Dajte semienka z granátového jablka na tanier vyložený papierovou utierkou, aby ste odstránili časť vlhkosti, a dajte bokom.
- Umiestnite rošt do stredu rúry a predhrejte rúru na 175 °C.
- 23 tortovú formu štedro vymažte maslom.
- V strednej mise zmiešajte múku, prášok do pečiva a soľ; dajte bokom.
- Vo veľkej mise pomocou elektrického mixéra rozmixujte maslo do krémova.
- Pridajte cukor a šľahajte na strednú rýchlosť niekoľko minút, kým nebude svetlý a nadýchaný.
- Stlmte mixér a pomaly vmiešajte vajcia, cmar a extrakty.
- S mixérom na nízkej úrovni postupne vmiešajte múčnu zmes, kým sa nespoja.
- Cesto natrite do pripravenej formy a povrch uhlaďte.
- Na cesto nasypte semienka z granátového jablka a zľahka ich pritlačte.
- Posypte kryštálovým cukrom.
- Pečte 10 minút.
- Potom znížte teplotu rúry na 160 ° C a pokračujte v pečení po dobu 50 až 60 minút, alebo kým vám špáradlo zasunuté do stredu koláča nevyjde čisté.
- Formu položte na mriežku a nechajte vychladnúť.
- Vychladnutý koláč nakrájajte na mesiačiky a podávajte s čerstvou šľahačkou, vanilkovou zmrzlinou alebo samotnej.
Máme pre vás aj ďalšie recepty s lososom , ktoré sú rýchle, zdravé a výživné!