Na tento jednoduchý recept potrebujete iba 4 ingrediencie a výsledok rozhodne stojí za to!
INGREDIENCIA
- ½ šálky šťavy z granátového jablka
- 2 lyžice sójovej omáčky
- 1 nasekaný strúčik cesnaku
- 4 filety z lososa
POSTUP
- Predhrejte rúru na 200˚ C.
- Do veľkej misy nalejte šťavu z granátového jablka, sójovú omáčku a cesnak.
- Všetko dobre premiešajte.
- Pridajte lososa a misku prikryte alobalom alebo plastovou fóliou.
- Nechajte asi 15 minút marinovať.
- Lososa položte (kožou dole) na plech vyložený papierom na pečenie a pečte 7 minút.
- Medzitým v malom hrnci na stredne vysokom ohni zahrejte marinádu.
- Priveďte do varu a varte po dobu 3 až 5 minút, kým nebude marináda hustá a sirupovitá.
- Lososa po 7 minútach vyberte z rúry a nalejte naň polovicu zredukovanej marinády.
- Vráťte lososa do rúry a pečte ďalších 5–7 minút, alebo pokiaľ nebude prepečený.
- Lososa preložte na štyri taniere a prelejte zvyškom omáčky.
- Podávajte s ryžou, šalátom a/alebo restovanou zeleninou.