Šalát z granátového jablka, baby rukoly a hrušiek so zázvorovým dresingom

Šalát z granátového jablka, baby rukoly a hrušiek so zázvorovým dresingom

Tento luxusný šalát je nabitý vitamínmi a to v podobe granátového jablka, baby rukoly, hrušky a jablka. Navyše rozžiari váš sviatočný stôl a oživí bežnú večeru počas pracovného týždňa.

INGREDIENCIA

Na šalát:

  • ½ šálky pekanových orechov (polky alebo kúsky)
  • 140 g baby rukoly
  • 60 g kozieho syra alebo fety, rozdrobené
  • 1 veľká zrelá hruška, nakrájaná na tenké plátky
  • 1 červené jablko, nakrájané na tenké plátky
  • semienka z 1 granátového jablka

Na zázvorový dresing:

  • ¼ šálky extra panenského olivového oleja
  • 1 lyžica jablčného octu, podľa chuti
  • 1 lyžica dijonskej horčice
  • 1 lyžica javorového sirupu alebo medu
  • 1 lyžička jemne nastrúhaného čerstvého zázvoru
  • ¼ lyžičky jemnej morskej soli
  • mleté čierne korenie podľa chuti

POSTUP

  1. Zahrejte panvicu na strednom plameni.
  2. Pekanové orechy na nej za častého miešania opekajte, pokiaľ nebudú voňavé a nezačnú na okrajoch zlátnuť, asi 4 až 5 minút.
  3. Dajte bokom.
  4. Dajte rukolu na veľký servírovací tanier.
  5. Posypte nasekanými pekanovými orechmi a rozdrobeným kozím syrom.
  6. Plátky hrušiek a jabĺk rozložte vejárovito a rozložte ich naprieč šalátom po častiach (viď fotografie).
  7. Celé posypte čerstvým granátovým jablkom.
  8. Na prípravu dresingu zmiešajte všetky ingrediencie a šľahajte, kým sa nespoja.
  9. Ochutnajte a podľa potreby pridajte ďalšiu lyžičku octu.
  10. Počkajte sa zaliatím šalátu, kým nebudete pripravení podávať.
  11. Až budete pripravení, ľahko pokvapkajte celý šalát zázvorovým dresingom (možno ho nebudete potrebovať celý).
  12. Podávajte ihneď.
Rukola s plátkami hrušiek a jabĺk, posypaná syrom a ozdobená granátovým jablkom, servírovaná na tácke.
www.cookieandkate.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.