Skvelé rezy, ktoré ozdobia všetky rodinné oslavy. Nezľaknite sa dlhého postupu, dezert bez problémov zvládnu aj menej skúsené cukrárky.
Čo budeme potrebovať
- 150 g hladkej múky
- 3 vajcia
- 200 g práškového cukru
- 2 lyžice kakaa
- 200 ml oleja
- 100 ml vody
- ½ kypriaceho prášku
Na krém
- 250 g masla
- 100 g práškového cukru
- 1 vanilkový puding
- 1/2 l mlieka
- 3 banány
Na polevu
- 2 tégliky kyslej smotany
- 200 g čokolády na varenie
Postup
- Najprv pripravíme cesto
- Rúru predhrejeme na 190 stupňov
- Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh
- Zmiešame žĺtky s cukrom a kakaom
- K žĺtkom pridáme ostatné ingrediencie, sneh vmiešame na záver
- Cesto vlejeme na plech a pečieme približne 10 minút
- Upečenú placku rozdelíme na dve polovice a necháme vychladnúť
- Potom si pripravíme krém
- V mlieku uvaríme puding a necháme vychladnúť
- Vymiešame maslo s cukrom
- Polovicu placky potrieme krémom
- Poukladáme kolieskami banánu
- Prikryjeme druhou polovicou placky
- Pustíme sa do prípravy polevy
- Čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli
- Opatrne vmiešame kyslú smotanu
- Polevou potrieme vrch rezov
- Podávame vychladené