Karbonátky z pohánky

Karbonátky z pohánky

Vyskúšajte tento recept na plnohodnotné jedlo, ktoré je zdravé a chutné a samozrejme ľahké. S najvyššou pravdepodobnosťou si na mäso ani nespomeniete!

INGREDIENCIA

  • 200 g uvarených pohánkových krúp
  • 4 vajcia
  • 1 malá cuketa
  • 1 cibuľa, nakrájaná nadrobno
  • 1 strúčik cesnaku, nasekaný
  • 4-5 šampiňónov, nakrájaných nadrobno
  • 2 lyžice nasekanej petržlenovej vňate
  • 2 lyžice strúhanky
  • 4 lyžice strúhaného parmezánu
  • 2 lyžice hladkej múky
  • olivový olej
  • soľ a korenie podľa chuti
  • 1 lyžička celej rasce a/alebo 2 lyžice sezamových semienok

POSTUP

  1. Rozpálime si panvicu, pridáme olivový olej a restujeme cibuľu a cesnak, kým nezosklovatia.
  2. Potom pridáme šampiňóny a niekoľko minút ich restujeme.
  3. Cuketu nastrúhame na veľmi jemno a rukami ju vytlačíme, aby sme odstránili čo najviac tekutiny.
  4. Pohánkové krúpy dáme do misy, pridáme šampiňóny, cuketu, petržlenovú vňať, parmezán, strúhanku a hladkú múku.
  5. Podľa chuti osolíme a pridáme rascu alebo sezamové semienka.
  6. Vajcia rozšľaháme vidličkou a pridáme do krupice.
  7. Všetko dobre premiešame.
  8. Rozpálime panvicu, pridáme olej a dáme na ňu cesto tak, aby sme vytvorili placku.
  9. Vyprážame niekoľko minút z každej strany.
  10. Podávame s kyslou smotanou a krátko orestovaným ružičkovým kelom a/alebo mrkvou.
Pohánkové placky naskladané na sebe, ozdobené ružičkovým kelom a servírované na tanieri s príborom.
www.maya-cooks.com

Vyskúšajte aj naše ďalšie skvelé recepty na pohánkové polievky ktoré vám určite zachutia! Príprava je jednoduchá, rýchla a výsledok stojí za to.

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.