Ochutnajte tieto vegánske čokoládové sušienky z pohánky! Sú bez orechov, lepku aj mlieka, prirodzene sladené a navyše sú jednoduché na prípravu. To jednoducho musíte vyskúšať!
INGREDIENCIA
- 1 hrnček pohánkovej múky
- 1/2 hrnčeka kokosového cukru
- 1/3 šálky rozpusteného kokosového oleja
- 2 lyžice vody
- 1 lyžička vanilkového extraktu
- 1/2 lyžičky jemnej morskej soli
- 1/2 lyžičky jedlej sódy
- 1 lyžička jablčného octu
- 1/2 šálky horkých čokoládových kôstok
POSTUP
- Predhrejeme si rúru na 175 ° C a vyložíme veľký plech papierom na pečenie.
- Vo veľkej mise zmiešame pohánkovú múku, kokosový cukor, olej, vodu, vanilku, soľ a jedlú sódu.
- Potom pridáme ocot, ktorý zreaguje s jedlou sódou, aby sušienky trochu nakysli.
- Vmiešame čokoládové kôstky a pomocou polievkovej lyžice cesto naberáme na 12 kopčekov rovnomerne rozmiestnených na vyloženom plechu.
- Každú sušienku vyrovnáme rukami, pretože sa tieto sušienky len mierne roztečú.
- Pečieme, kým nie sú okraje pevné, asi 10 minút.
- Pred podávaním necháme aspoň 10 minút vychladnúť.
Vyskúšajte tiež našich 8 ďalších receptov na kašu z pohánky ! Sú rýchle, lacné a ľahké.