Zapekaná pohánka s vajcami

Zapekaná pohánka s vajcami

Najlepšie raňajky, ktoré ste kedy mali! Pripravte si pohánku s vajcom, špenátom a muškátovým orieškom, ktoré skvele dopĺňa čedar a opečené vlašské orechy. Je to symfónia textúr a chutí.

INGREDIENCIA

  • ½ šálky pohánkovej krupice
  • 2 lyžice amarantu
  • 1 lyžička čiernych chia semienok
  • 2 šálky vody
  • ¼ lyžičky soli
  • 1 malá cibuľa
  • 250 g listov baby špenátu
  • soľ a korenie podľa chuti
  • 1 šálka tvarohu
  • 50 g syra čedar
  • štedrá štipka muškátového orieška
  • 30 g opražených vlašských orechov, nasekaných
  • 2 vajcia

POSTUP

  1. Predhrejeme si rúru na 190 stupňov Celzia.
  2. Osolenú vodu privedieme do varu.
  3. Pridáme pohánkovú krupicu, amarant a chia semienka.
  4. Prikryjeme, znížime teplotu a za občasného miešania varíme 10–15 minút, kým nie je zmes krémová a všetka voda sa nevsiakne.
  5. Medzitým na nepriľnavej panvici opečieme na strednom plameni cibuľu so soľou a korením, kým nezosklovatí.
  6. Znížime teplotu, pridáme špenát a miešame, kým špenát úplne nezvädne, asi 1 minútu.
  7. Vypneme sporák a dáme bokom.
  8. Tvaroh zmiešame s čedarom a muškátovým orieškom.
  9. Vmiešame špenátovú zmes a opražené vlašské orechy.
  10. Miešame, kým sa všetko dobre nespojí.
  11. Pohánkovú zmes rozdelíme medzi 2 formičky vhodné do rúry a rovnomerne rozprestrieme.
  12. Navrch dáme špenátovo-syrovú zmes a urobíme jamku, do ktorej rozklepneme vajcia.
  13. Posypeme soľou a pečieme v rúre asi 15–20 minút alebo pokiaľ vajcia nestuhne.
Dve misky s pohánkou, špenátom a vajcom, vedľa ktorých sú položené dve vidličky.
www.thehealthyfoodie.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.