Táto zdravá pohánková polievka je plná krehkého mäsa a je skvele sýta a výživná. Servírujte ju na obed či večeru.
INGREDIENCIA
- 4 litre vody
- 1/2 šálky pohánky
- 500 g hovädzieho mäsa s kosťou
- 1 lyžica oleja na vyprážanie
- 1 veľká nakrájaná mrkva
- 1 malá nakrájaná cibuľa
- 2 veľké zemiaky, nakrájané na kocky
- 1/4 šálky čerstvých byliniek (petržlenová vňať alebo kôpor)
- 3 bobkové listy
- 1 lyžica soli
- 1 lyžička mletého čierneho korenia
POSTUP
- Vložíme mäso do veľkého polievkového hrnca naplneného vodou.
- Privedieme do varu a potom stiahneme plameň na stredný stupeň.
- Pridáme bobkové listy a necháme mäso variť aspoň 40 minút.
- Dochutíme soľou.
- Pridáme pohánku a varíme ďalších 15 minút.
- Očistíme a nakrájame zemiaky.
- Pridáme ich do polievky.
- Nakrájame cibuľu, bylinky a mrkvu na malé kocky.
- Zahrejeme olej v panvici a na strednom plameni orestujeme mrkvu a cibuľu do zlatista.
- Pridáme zeleninu do polievky a varíme 5 minút.
- Do polievky pridáme nasekané bylinky.
- Užite si to!