Teplý šalát z pohánky a červenej repy

Teplý šalát z pohánky a červenej repy

Tento šalát je ľahký, s vysokým obsahom bielkovín a nízkym obsahom kalórií. Navyše je prirodzene bez lepku a skvele vás zasýti. Užite si ho!

INGREDIENCIA

  • 2 šálky pohánky
  • 3 veľké červené repy
  • 50 g baby špenátu
  • 2-3 veľké šampiňóny
  • ½ póru, bielej a zelenej časti, nakrájané na plátky
  • 2 veľké strúčiky cesnaku, nakrájané nadrobno
  • 1 lyžička sušeného rozmarínu
  • 1/3 lyžičky hrubej morskej soli
  • čierne korenie podľa chuti
  • 2 lyžice lieskových orechov, nasekaných
  • 3 lyžice olivového oleja
  • 1-2 lyžice balzamikového octu
  • čerstvá petržlenová vňať na servírovanie

POSTUP

  1. Predhrejeme si rúru na 200 °C.
  2. Červenú repu olúpeme a nakrájame na veľké kocky.
  3. V mažiari si pripravíme rozmarínovú soľ roztlčením suchého rozmarínu a morskej soli na jemný prášok.
  4. Vložíme kúsky červenej repy do misky.
  5. Pokvapkáme 1 lyžicu olivového oleja a 1 lyžicu balzamikového octu a ochutíme rozmarínovou soľou a korením.
  6. Pečieme asi 40 minút, kým kúsky repy nezmäknú.
  7. Starostlivo skontrolujeme, či pohánka neobsahuje drobné kamienky a nečistoty (neodporúčame ju však oplachovať, pretože sa potom stáva kašovitou).
  8. Do malého hrnca so sklenenou pokrievkou vložíme pohánku a pridáme 3 hrnčeky / 720 ml vody, prikryjeme pokrievkou a privedieme do varu.
  9. Nesolíme ju, kým nie je uvarená, pretože soľ negatívne ovplyvňuje textúru pohánky.
  10. Akonáhle sa voda privedie do varu, stiahneme plameň na minimum a varíme na miernom ohni, kým sa všetka voda nevstrebe.
  11. Akonáhle sa voda úplne vsiakne, hrniec necháme ďalších 10 minút (s pevne nasadenou pokrievkou), aby sa pohánka dovarila vo vlastnej pare.
  12. Na panvici rozohrejeme zvyšné dve lyžice olivového oleja.
  13. Pridáme nakrájaný pór a orestujeme na miernom ohni takmer do mäkka.
  14. K póru pridáme na kocky nakrájaný cesnak a restujeme, kým nebude priesvitný a voňavý.
  15. Ďalej pridáme nakrájané šampiňóny a vyprážame, kým nie sú hotové.
  16. Dochutíme soľou a korením a lyžicou balzamikového octu.
  17. Necháme variť.
  18. Pridáme špenát a necháme ho zvädnúť.
  19. Nakoniec pridáme uvarenú pohánku.
  20. Dobre premiešame a dokoreníme.
  21. Rozdelíme do misiek, navrch dáme pečené kúsky červenej repy, lieskové orechy a trochu čerstvej petržlenovej vňate.
Pohánka s kúskami pečenej červenej repy, orechy, zeleninou a čerstvými bylinkami v hlbokom tanieri.
www.lazycatkitchen.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.