Spojenie lahodných orieškových tónov pohánky s jemným gaštanovým krémom vytvára jemný, vláčny dezert, ktorý si užije nielen vaša rodina, ale aj tí najnáročnejší hostia!
INGREDIENCIA
- 1/2 šálky (75 g) pohánkovej múky
- 1 lyžička prášku do pečiva
- 4 vajcia, oddelené
- 1 lyžička (5 ml) vanilkového extraktu
- 1/2 šálky (105 g) trstinového cukru
- 1/2 šálky (125 ml) gaštanového krému
- 1/4 šálky (60 ml) repkového oleja
- práškový cukor, na posypanie
- crème fraîche (voliteľné)
POSTUP
- Predhrejeme si rúru na 180 ° C a mriežku umiestnime do stredu.
- Dno 20 cm formy vyložíme papierom na pečenie.
- Potom vyložíme aj vnútorné steny formy pásiem papiera na pečenie.
- V mise zmiešame múku a prášok do pečiva.
- Dáme bokom.
- V inej mise šľaháme bielky elektrickým šľahačom, kým sa nevytvoria mäkké vrcholky.
- Postupne pridávame vanilkový a trstinový cukor a šľaháme, kým sa nevytvoria tuhé špičky.
- Dáme bokom.
- Vo veľkej mise ušľaháme žĺtky, gaštanový krém a olej.
- Vmiešame suché ingrediencie do hladka.
- Pomocou stierky jemne vmiešame bielky do cesta.
- Lyžicou vložíme cesto do pripravenej panvice.
- Pečieme 35 minút alebo kým špáradlo zapichnuté do stredu torty nevyjde čisté.
- Pred vybratím z formy necháme vychladnúť.
- Torta sa môže uprostred mierne prepadnúť.
- Nakoniec poprášime práškovým cukrom.
- Ak chcete, podávajte s crème fraîche.