Muffiny na slano s parmezánom, slaninou a jarnou cibuľkou

Muffiny na slano s parmezánom, slaninou a jarnou cibuľkou

Tieto muffiny sú slané cez naskrz – od toppingu až po cesto. Extra panenský olivový olej im navyše dodáva výraznú bohatú chuť. Vychutnajte si ich napríklad ako výdatné raňajky, ale skvele fungujú aj ako ľahký obed.

INGREDIENCIA

  • 5 plátkov anglickej slaniny
  • 3 jarné cibuľky
  • ¼ hrnčeka strúhaného parmezánu
  • ¼ hrnčeka bieleho jogurtu
  • ¼ hrnčeka mlieka
  • 1 vajíčko
  • 1 hrnček hladkej múky
  • 1 lyžička kypriaceho prášku
  • ¼ hrnčeka olivového oleja
  • soľ a korenie

POSTUP

  1. Predhrejeme si rúru na 180 °C.
  2. Vymažeme olivovým olejom formičky na muffiny alebo použijeme papierové košíčky.
  3. Nakrájame slaninu a cibuľku na kocky.
  4. Zmiešame so zvyškom všetkých surovín okrem parmezánu.
  5. Po poriadnom premiešaní nandáme cesto do formičiek a dáme piecť na 20 minút na 200 °C.
  6. Päť minút pred koncom posypeme muffiny parmezánom a nechajte dozlatista dopiecť.
  7. Po vybratí z rúry ich necháme chvíľku vychladnúť.
  8. Podávať ich môžete so zemiakmi alebo zobať samotné napríklad k vínu.
Muffin so slaninou a jarnou cibuľkou v košíčku posypaná syrom.
www.theworktop.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.