Tieto muffiny sú slané cez naskrz – od toppingu až po cesto. Extra panenský olivový olej im navyše dodáva výraznú bohatú chuť. Vychutnajte si ich napríklad ako výdatné raňajky, ale skvele fungujú aj ako ľahký obed.
INGREDIENCIA
- 5 plátkov anglickej slaniny
- 3 jarné cibuľky
- ¼ hrnčeka strúhaného parmezánu
- ¼ hrnčeka bieleho jogurtu
- ¼ hrnčeka mlieka
- 1 vajíčko
- 1 hrnček hladkej múky
- 1 lyžička kypriaceho prášku
- ¼ hrnčeka olivového oleja
- soľ a korenie
POSTUP
- Predhrejeme si rúru na 180 °C.
- Vymažeme olivovým olejom formičky na muffiny alebo použijeme papierové košíčky.
- Nakrájame slaninu a cibuľku na kocky.
- Zmiešame so zvyškom všetkých surovín okrem parmezánu.
- Po poriadnom premiešaní nandáme cesto do formičiek a dáme piecť na 20 minút na 200 °C.
- Päť minút pred koncom posypeme muffiny parmezánom a nechajte dozlatista dopiecť.
- Po vybratí z rúry ich necháme chvíľku vychladnúť.
- Podávať ich môžete so zemiakmi alebo zobať samotné napríklad k vínu.