Králik na horčicu

Králik na horčicu

Horčica je skvelé dochucovadlo, ktoré je možné pridať aj do omáčok a rôznych iných pokrmov. A králik pečený v krémovej horčičnej omáčke so slaninkou je úplná delikatesa. Presvedčte sa sami!

INGREDIENCIA

  • 4 králičie stehná
  • soľ
  • korenie
  • tymian
  • 100 g slaniny
  • 100 g masla
  • 150 ml smotany na varenie
  • 150 ml bieleho vína
  • 4 lyžice dijonskej horčice
  • hladká múka

POSTUP

  1. Zmiešajte smotanu, horčicu a maslo izbovej teploty.
  2. Pridajte tymian, osoľte, okoreňte.
  3. Vložte králika a slaninu na rezančeky do pekáča a pokryte ho pripravenou zmesou.
  4. Podlejte vínom.
  5. Pečte cca 50 minút na 200 °C.
  6. Mäso vyberte na tanier.
  7. Pokiaľ je to nutné, vytvorte si z múky zápražku a tú pridajte do omáčky.
  8. Nie je to však nutné.
  9. Podávajte so zemiakovou kašou alebo s pečivom.
Králičie stehne v horčičnej omáčke servírované na tanieri.
www.farmison.com

Vyskúšajte aj naše ďalšie recepty na pečeného králika . Zaručene si pochutnáte!

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.