Pečený králik na zelenine

Pečený králik na zelenine

Tento pečený pokrm je šťavnatý, zdravý a veľmi chutný. Skvele sa hodí na špeciálne oslavy alebo ako sviatočný obed, pretože aj krásne vyzerá.

INGREDIENCIA

  • 2 stredné králiky (naporciujte ich alebo požiadajte o naporciovanie svojho mäsiara)
  • 6-7 veľkých mrkví, nakrájaných na kolieska
  • 3 veľké cibule, rozpolené a nakrájané na plátky
  • 1 paprika, rozpolená a nakrájaná na plátky
  • 200 g šampiňónov
  • 10 strúčikov cesnaku, olúpaných a nasekaných
  • 10 čerstvých alebo suchých bobkových listov
  • 5 vetvička čerstvého rozmarínu
  • 3 polievkové lyžice hladkej múky
  • 3 polievkové lyžice soli + viac
  • 3 lyžice čierneho korenia
  • 1 šálka bieleho vína
  • 3-4 šálky vody (prevarené a teplé)
  • 1 šálka oleja
  • nasekaná petržlenová vňať

POSTUP

  1. Deň vopred opláchnite králičie mäso pod studenou vodou, vložte do veľkého hrnca a zalejte studenou vodou.
  2. Dajte do chladničky.
  3. Ráno vodu vylejte, králika opláchnite a hrniec znovu naplňte studenou vodou, pridajte králika a nechajte ho sedieť vo vode minimálne 12 hodín.
  4. Králika vyberte z vody a položte ho na papierové obrúsky, aby odkvapkali.
  5. Zakryte papierovou utierkou, aby králik poriadne uschol.
  6. Potom ho preneste do veľkého hrnca.
  7. Do veľkej panvice na strednom plameni pridajte 1/2 hrnčeka oleja.
  8. Keď je olej horúci, pridajte nakrájanú cibuľu a opekajte 7 minút, kým cibuľa nezozlátne, pridajte nakrájanú mrkvu a varte ďalších 8-10 minút.
  9. Pridajte nakrájanú papriku, cesnak a huby a podľa potreby soľ a korenie.
  10. Varte ďalších 5-7 minút.
  11. Zmiešajte 3 lyžice soli, 3 lyžice korenia a 3 lyžice múky a pridajte ku králikovi, dobre premiešajte, pridajte soľ a korenie a premiešajte.
  12. Na veľkej panvici zohrejte 1/2 šálky oleja.
  13. Keď je olej horúci, pridajte na panvicu králika v jednej vrstve a opekajte z každej strany 5-7 minút do zlatista.
  14. Preložte do misky a opakujte so zvyškom králika.
  15. Akonáhle je králik opečený a zelenina orestovaná, predhrejte rúru na 175 stupňov Celzia.
  16. Pripravte si holandskú rúru alebo zapekaciu misu s objemom 10 litrov.
  17. Prvá spodná vrstva je vrstva opečeného králičieho mäsa, na ňu dajte vrstvu restovanej zeleniny, 5 strúčikov cesnaku a 5 bobkových listov.
  18. Pridajte ďalšiu vrstvu králika, potom opäť zelenina, 5 strúčikov cesnaku a 5 bobkových listov.
  19. Prilejte 1 šálku vína a 3 šálky vody.
  20. Navrch položte 3 vetvičky rozmarínu, prikryte pokrievkou a dajte do rúry.
  21. Pečte 1 hodinu a 20 minút.
  22. Vyberte z rúry, vyhoďte vetvičky rozmarínu, ozdobte čerstvou nasekanou petržlenovou vňaťou a zvyšnými vetvičkami čerstvého rozmarínu.
Kus králika na zelenine servírovaný na tanieri.
www.sweetandsavorymeals.com

Máme pre vás aj luxusné recepty s bravčovým mäsom na paprike 6x inak. Vyskúšajte ich všetky!

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.