Nie je nič lepšie ako mäso pripravované na pive! A čo potom tento recept na králika duseného v omáčke z piva a javorového sirupu. To jednoducho musíte vyskúšať!
INGREDIENCIA
- 500 g malých zemiakov
- soľ a korenie podľa chuti
- 3 lyžice olivového oleja
- 4 králičie stehná
- 8 plátkov slaniny
- 8 vetvička tymiánu
- 1 lyžica pikantná horčica
- 1 lyžička medu
Na šalát:
- 1 hrsť rukoly
- 2 lyžice citrónovej šťavy
- 2 lyžice bieleho jogurtu
- 2 lyžice olivového oleja
- štipka cukru
- soľ podľa chuti
- tymián na ozdobu
POSTUP
- Predhrejte si rúru na 160 °C,
- Umyte zemiaky, pozdĺžne rozpolte a dochuťte soľou a korením.
- Na grilovacej panvici rozohrejte 1 lyžicu oleja, opečte zemiaky a vložte ich do zapekacej misy.
- Králika opláchnite, osušte a každé králičie stehno obaľte 2-3 plátkami slaniny.
- Na každé králičie stehno pridajte 2 vetvičky tymiánu, zviažte kuchynským povrázkom a dochuťte čiernym korením.
- Na grilovacej panvici opečte králičie stehienka zo všetkých strán a pridajte do pekáča.
- Zvyšný olej zmiešajte v miske s horčicou a medom a zmesou pokvapkajte králičie stehienka.
- Pečte v predhriatej rúre asi 35 minút.
- Na šalát opláchnite bylinky, okrájajte a nahrubo nasekajte.
- Citrónovú šťavu zmiešajte v miske s jogurtom, olivovým olejom a 2-3 lyžicami vody a dochuťte cukrom a soľou.
- Šalát naaranžujte na taniere a pokvapkajte dresingom.
- Na tanier položte zemiaky a králičie stehienka a podávajte ozdobené tymianom.
Inšpirujte sa tiež našimi najlepšími receptami na kuracie mäso na smotane , na ktorých si zaručene pochutnáte!