Králik po taliansky

Králik po taliansky

Tento výdatný králičie pokrm pochádza z ostrova Ischia pri pobreží Neapola a je to skvelé jedlo na zahriatie. Podávajte ho so zemiakmi a sezónnou zeleninou.

INGREDIENCIA

  • 2 králiky
  • 1 celá hlava cesnaku, rozkrojená na polovicu
  • 300 g šalotky, nakrájané na plátky
  • 1 chilli papričku, rozkrojená pozdĺžne napoly
  • 500 ml bieleho vína
  • 500 ml zeleninového vývaru
  • 200 g paradajok
  • 2 bobkové listy
  • 1 zväzok petržlenovej vňate, nasekané nahrubo
  • 1 zväzok bazalky, nahrubo nasekané
  • soľ a korenie

POSTUP

  1. Naporciujte králiky na kúsky.
  2. Všetky kúsky osoľte, okoreňte a zľahka poprášte trochou múky.
  3. Kúsky králika orestujte na panvici na vysokom ohni s trochou olivového oleja.
  4. Keď je dozlatista, odstavte králika stranou a vylejte olej z panvice.
  5. Nalejte do panvice trochu extra panenského olivového oleja a pridajte cesnak, šalotku a chilli.
  6. Restujte niekoľko minút, kým šalotka nezezlátne.
  7. Kúsky králika opäť vložte do panvice a zalejte bielym vínom.
  8. Asi po 5 minútach pridajte paradajky a zeleninový vývar.
  9. Nechajte variť na strednom plameni asi 20 minút.
  10. Pridajte bylinky a pokračujte vo varení na vysokej teplote, kým nezískate hustú omáčku, asi ďalších 30 minút.
  11. Ozdobte lístkami bazalky a vetvičkami rozmarínu a podávajte.
Kusy králika v omáčke servírované v mise a ozdobené čerstvými bylinkami.
www.sweetandsavorymeals.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.