Tento výdatný králičie pokrm pochádza z ostrova Ischia pri pobreží Neapola a je to skvelé jedlo na zahriatie. Podávajte ho so zemiakmi a sezónnou zeleninou.
INGREDIENCIA
- 2 králiky
- 1 celá hlava cesnaku, rozkrojená na polovicu
- 300 g šalotky, nakrájané na plátky
- 1 chilli papričku, rozkrojená pozdĺžne napoly
- 500 ml bieleho vína
- 500 ml zeleninového vývaru
- 200 g paradajok
- 2 bobkové listy
- 1 zväzok petržlenovej vňate, nasekané nahrubo
- 1 zväzok bazalky, nahrubo nasekané
- soľ a korenie
POSTUP
- Naporciujte králiky na kúsky.
- Všetky kúsky osoľte, okoreňte a zľahka poprášte trochou múky.
- Kúsky králika orestujte na panvici na vysokom ohni s trochou olivového oleja.
- Keď je dozlatista, odstavte králika stranou a vylejte olej z panvice.
- Nalejte do panvice trochu extra panenského olivového oleja a pridajte cesnak, šalotku a chilli.
- Restujte niekoľko minút, kým šalotka nezezlátne.
- Kúsky králika opäť vložte do panvice a zalejte bielym vínom.
- Asi po 5 minútach pridajte paradajky a zeleninový vývar.
- Nechajte variť na strednom plameni asi 20 minút.
- Pridajte bylinky a pokračujte vo varení na vysokej teplote, kým nezískate hustú omáčku, asi ďalších 30 minút.
- Ozdobte lístkami bazalky a vetvičkami rozmarínu a podávajte.