Machová torta s vanilkovou polevou

Machová torta s vanilkovou polevou

Táto torta zo špenátu je jasne zelená, ale chuť špenátu vyprchá, takže vám vzikne krásny dezert s vanilkovou chuťou. Je vynikajúca ao niečo zdravšia ako bežné torty. Ideálne ako narodeninovú tortu, ale hodí sa na každú príležitosť.

INGREDIENCIA

  • 3 šálky (150 g) čerstvého špenátu
  • 3 veľké vajcia
  • 2 lyžičky vanilkového extraktu
  • ¾ šálky (150 g) cukru
  • ⅔ šálky (100 g) hladkého jablčného pyré
  • ½ šálky (100 ml) rastlinného oleja
  • 2 hrnčeky (250 g) hladkej múky
  • 3 lyžičky prášku do pečiva
  • ½ lyžičky soli

Na vanilkovú polevu:

  • 75 g masla
  • 2 šálky (250 g) práškového cukru, preosiateho
  • 1 lyžička vanilkového extraktu
  • 1 lyžica mlieka
  • posypky na ozdobu (voliteľne)

POSTUP

  1. Predhrejeme rúru na 180 °C.
  2. Dve 20 cm tortové formy vymastíme tukom a vyložíme papierom na pečenie.
  3. Špenát dusíme, kým nezvädne.
  4. Vložíme ho pod studenou vodou, zlejeme a vytlačíme prebytočnú vlhkosť.
  5. Tyčovým mixérom ho rozmixujeme na kašu a dáme bokom.
  6. Vajcia, olej, vanilku, jablčné pyré a cukor dobre prešľaháme.
  7. Zašľaháme špenátové pyré.
  8. Preosejeme múku, prášok do pečiva a soľ a jemne premiešame, aby sa všetko spojilo.
  9. Nalejeme do pripravených foriem a pečieme 25 minút alebo kým zapichnutá špajľa nevyjde čistá.
  10. Necháme 5 minút ochladzovať vo forme a potom otočíme na mriežku, aby nám torty úplne vychladli.
  11. Všetky ingrediencie na vanilkovú polevu šľaháme dohromady, kým nebudú nadýchané.
  12. Ak je treba, pridáme ešte trochu mlieka alebo práškového cukru (pre ideálnu konzistenciu).
  13. Necháme v chlade, kým nebudeme pripravení polevu namazať na úplne vychladnutú tortu.
  14. V prípade potreby ozdobíme posypom.
Špenátová torta s vanilkovou polevou a posypaná posypkami servírovaná na tortovej tácke, pred ktorou je kus torty na lyžici.
www.veggiedesserts.com

Inšpirujte sa aj našimi ďalšími receptami na cestoviny so špenátom . Sú rýchle a luxusné!

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.