Špenát sa výborne hodí aj k cestovinám. V kombinácii so syrom, hubami a paradajkovým pyré tvorí výborný základ špenátových lasagní. Užite si tento vegetariánsky recept!
INGREDIENCIA
- 20 plátkov cestovín lasagne
- 2 lyžice olivového oleja
- 1 šálka nakrájaných šampiňónov
- 1 šálka nakrájanej cibule
- 2 strúčiky cesnaku
- 2 šálky čerstvého špenátu
- 3 šálky syra ricotta
- 2/3 šálky strúhaného tvrdého syra
- 1 lyžička soli
- 1 lyžička sušeného oregána
- 1 lyžička sušenej bazalky
- 1/2 lyžičky korenia
- 1 vajce
- 3 šálky mozzarelly
- 3 šálky paradajkového pyré
- 1 šálka nastrúhaného Parmezánu
POSTUP
- Rúru predhrejeme na 175 ° C.
- Do osolenej vriacej vody vložíme lasagne a varíme 8-10 minút, kým nie sú al dente, scedíme.
- Na panvici osmažíme na olivovom oleji šampiňóny, cibuľu a cesnak.
- Do osolenej vriacej vody vložíme špenát a varíme 5 minút.
- Následne scedíme, vytlačíme prebytočnú vodu a špenát nakrájame.
- Necháme vychladnúť.
- V mise zmiešame ricottu, nastrúhaný tvrdý syr, špenát, soľ, oregano, bazalku, korenie a vajcia.
- Pridáme vychladnutú zmes húb.
- Mixujeme nízkou rýchlosťou po dobu 1 minúty.
- Na dno pekáčika položíme cestovinové lasagne.
- Prelejeme tretinou pripravenej zmesi.
- Presypeme 1 šálkou mozzarelly a 1/3 šálky parmezánu.
- Na syrovú vrstvu nanesieme 1 šálku paradajkovej zmesi.
- Takto vrstvíme ešte dvakrát.
- Pekáčik prekryjeme hliníkovou fóliou a pečieme 1 hodinu v predhriatej rúre.