Máme pre vás recept na tradičné konzervovanie a to pomocou hrnca. S nami to zvládne úplne každý!
Budete potrebovať
- zrelé tekvica
- nálev
- poháre na zavarenie
Postup prípravy
- Najskôr bude potrebné nakrájať tekvicu na kocky – čo je najťažší proces.
- Vyrežte stonku a tekvicu nakrájajte na štyri alebo päť klinov.
- Pomocou lyžice vydlabajte vnútro tekvice.
- Škrabkou na zeleninu tekvicu olúpte.
- Olúpané časti nakrájajte na kocky – 2 x 2 centimetre.
- Vložte ich do hrnca a zalejte vodou.
- Kocky povarte dve minúty – podľa chuti môžete pridať aj cukor.
- Potom začnite vopred sterilizované zaváracie poháre plniť tekvicou.
- Poháre dolejte zvyšnou vodou z hrnca a poriadne zaviečkujte. (Môžete pridať škoricu, klinčeky a pod.)
- Vložte do hrnca, zalejte vodou a varte 20 minút na 90 stupňov.
- Akonáhle je hotové, poháre otočte hore dnom a nechajte vychladnúť.
- Skladujte v chladnom a tmavom mieste.
Vyskúšajte aj naše skvelé recepty na zaváranie červenej repy a uchovajte si všetky jej vitamíny po celý rok.