Tekvica Hokaido je pre naše telá najviac prospešná ao to väčšia máte dôvod si ju zavariť doma. Poďme na to!
Budete potrebovať
- tekvica Hokaido
- 3 l vody
- 1 dcl octu
- 60 g cukru
- korenie – klinčeky, škorica, badián
Postup prípravy
- Tekvicu si očistite – môžete sa zbaviť šupky, vydlabte pomocou lyžice semienka.
- Pripravte si octový nálev z 1,5 l vody a 1 dcl octu.
- Kocky tekvice do tohto nálevu naložte – stačí 2,5 hodiny.
- Potom kocky z nálevu vyberte a vložte ich do čistej vody.
- Priveďte ich do varu a varte 10 minút.
- Vodu zlejte a kocky nechajte odkvapkať.
- Medzitým si pripravte cukornatý nálev zo zvyšku vody a cukru.
- Do vopred pripravených sterilizovaných pohárov na zaváranie tekvice vložte a spolu s nimi aj korenie – záleží na vašom vkuse.
- Môžete pridať aj koliesko pomaranča alebo citróna.
- Poháre dostatočne zaviečkujte a dajte variť na pol hodiny pri teplote 85 stupňov.
- Po uvarení pohára otočte hore dnom a nechajte vychladnúť do ďalšieho dňa.
- Uskladnite na tmavé a chladné miesto.
Vyskúšajte aj naše netradičné recepty na nátierky z tekvice 6x inak. Máme pre vás sladké aj slané varianty!