Tento spôsob konzervovania si zamilujú určite tie najmenšie – sladká tekvica s ešte sladším sirupom. Je to dobrota!
Budete potrebovať
- tekvicu
- slabý octový nálev
- 2 l vody
- 1 fľaša ananásového sirupu
- 300 g cukru
- 1 čajová lyžička kyseliny citrónovej
- celá škorica
- ananásový džús
- citrón nakrájaný na kolieska
Postup prípravy
- Tekvicu si očistite – môžete zbaviť šupky a nakrájajte na malé kocky.
- Pripravte si naozaj slabší octový nálev, do ktorého kocky tekvica vložte a nechajte najmenej 8 hodín naležať.
- Akonáhle je tekvica dostatočne naložená, zlejte ju a prepláchnite.
- Pripravte si ďalší nálev, tentoraz sladký z vody, sirupu, cukru, kyseliny citrónovej a škorice.
- Akonáhle zmes začne vrieť, vsypte do nej kostiky tekvice.
- Do každého pripraveného zaváracieho pohára dajte 2 polievkové lyžice ananásového džúsu, vrelú tekvicu a hore položte koliesko citróna.
- Zaviečkujte a nechajte sterilovať 20 minút na 80 stupňov.
- Akonáhle je hotovo, poháre z hrnca vyskladajte viečkom otočeným dole.
- Nechajte vychladnúť do ďalšieho dňa a uskladnite.
Takto zavarenú tekvicu môžete využiť do niektorého z našich receptov na tekvicovú polievku !