Tradičné konzervovanie kozích rohov

Tradičné konzervovanie kozích rohov

Jednoduchý recept, vďaka ktorému si môžete feferónky zakonzervovať v zaváracom hrnci. Tak poďme na to!

Budete potrebovať

  • feferónky
  • nálev
  • zaváracie poháre s viečkami
  • zavárací hrniec s teplomerom

Postup prípravy

  • Zo všetkého najskôr si nachystajte potrebný počet pohárov na zaváranie a sterilizujte ich – aj s viečkami.
  • Medzitým si feferónky očistite, zbavte jadier a umyte.
  • Môžete ich nakrájať na polovice, štvrtiny, kolieska alebo ich nechať vcelku.
  • Pripravte si sladkokyslý nálev.
  • Pripravené feferónky vkladajte do pohárov.
  • Zalejte pripraveným nálevom a utrite okraje pohárov papierovou utierkou.
  • Zaviečkujte a sterilujte pri teplote 85 stupňov 20 minút.
  • Vytiahnite poháre z hrnca, otočte viečkom dole.
  • Nechajte vychladnúť a uskladnite.
Nakladané feferónky v zaváracích pohároch.
zdroj: tastemakermag.com

Vyskúšajte aj naše recepty na konzervovanie čerešní na mnoho spôsobov. Ktorý si vyberiete vy?

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.