Skúste si naložiť aj obľúbené okrúhle feferónky. Okrem nálevu z úvodu článku budete potrebovať ešte cibuľu a korenie.
Budete potrebovať
- okrúhle feferónky
- nálev
- cibuľa
- korenie – nové korenie, korenie, bobkový list
- zaváracie poháre a viečka
Postup prípravy
- Poháre na zaváranie sterilizujte aj s viečkami.
- Medzitým si pripravte si sladkokyslý nálev.
- Nachystajte si feferónky – iba ich umyte a nechajte usušiť.
- Cibuľu olúpte a nakrájajte na kolieska.
- Feferónky spolu s cibuľou a korením naskladajte do pohárov a zalejte nálevom.
- Utrite okraje pohárov a uzavrite viečkami.
- Poháre naskladajte do hrnca tak, aby mali medzi sebou dostatočný priestor.
- Varte na 85 stupňov 25 minút.
- Poháre vytiahnite z hrnca a otočte dnom nahor a nechajte vychladnúť.
- Uskladnite na tmavé a chladné miesto.