Konzervovanie feferónok v rúre

Konzervovanie feferónok v rúre

Pokiaľ nemáte zavárací hrniec, môžete si feferónky zavariť aj v rúre, ktorú máme doma k dispozícii takmer všetci.

Budete potrebovať

  • kozie rohy
  • nálev
  • korenie – čierne korenie, nové korenie, bobkové listy, horčičné semienka
  • zaváracie poháre a viečka
  • hlboký plech s utierkou

Postup prípravy

  • Predhrejte si rúru na 90 stupňov.
  • Všetky poháre na zaváranie sterilizujte aj s viečkami.
  • Pripravte si sladkokyslý nálev.
  • Kozie rohy iba umyte – ponechajte jadrá aj stopku.
  • Kozie rohy naskladajte do pohárov, pridajte korenie a zalejte pripraveným nálevom.
  • Naskladajte poháre do hlbokého plechu, ktorý predtým vyložte utierkou.
  • Poháre podlejte vodou a pečte po dobu 20-25 minút.
  • Po vytiahnutí z rúry poháre otočte hore dnom a nechajte ich vychladnúť.
  • Uskladnite do pivnice či špajzu.
Nakladané feferónky v pohároch s vedľa položenou miskou čerstvých feferónok a doskou, na ktorej sú ďalšie kozie rohy.
zdroj: eatlittlebird.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.