Ako alternatívu klasickej kapusty môžete zvoliť toľko obľúbenú cuketovú kapustu, ktorú po zavarení máte vždy po ruke. Dokonca ho môžete využiť ako lôžko pod mäso alebo do šalátov.
Budete potrebovať
- cukety
- soľ
- cukor kryštál
- ocot
- drvená rasca
Množstvo záleží na vašej chuti, radšej menej ochucujte, pridať môžete kedykoľvek.
Postup prípravy
- Ako prvý krok sterilizujte všetky potrebné poháre na zaváranie – aj s viečkami.
- Potom cukety olúpte a nastrúhajte ich na hrubom strúhadle.
- K nastrúhanej cukete pridajte soľ, cukor, rascu a ocot – množstvo si upravte podľa seba.
- Takto pripravenú zmes nechajte aspoň 20 minút stáť – cuketa pustí potrebnú šťavu.
- Do pripravených zaváracích pohárov vložte cuketovú zmes – cuketovú kapustu.
- Utrite okraje pohárov a zaviečkujte.
- Naskladajte poháre do hrnca 1 centimeter od seba a podlejte vodou.
- Zavárajte na 80 stupňov 20 minút.
- Po vytiahnutí z hrnca pohára preklopte viečkom dole na utierku a nechajte vychladnúť.
- Uskladnite vo vyhovujúcich podmienkach.
Inšpirujte sa aj našimi receptami na zaváranie paradajok na množstvo rôznych spôsobov. Zamilujete si ich!