Nakladaná cuketová kapusta

Nakladaná cuketová kapusta

Ako alternatívu klasickej kapusty môžete zvoliť toľko obľúbenú cuketovú kapustu, ktorú po zavarení máte vždy po ruke. Dokonca ho môžete využiť ako lôžko pod mäso alebo do šalátov.

Budete potrebovať

  • cukety
  • soľ
  • cukor kryštál
  • ocot
  • drvená rasca

Množstvo záleží na vašej chuti, radšej menej ochucujte, pridať môžete kedykoľvek.

Postup prípravy

  • Ako prvý krok sterilizujte všetky potrebné poháre na zaváranie – aj s viečkami.
  • Potom cukety olúpte a nastrúhajte ich na hrubom strúhadle.
  • K nastrúhanej cukete pridajte soľ, cukor, rascu a ocot – množstvo si upravte podľa seba.
  • Takto pripravenú zmes nechajte aspoň 20 minút stáť – cuketa pustí potrebnú šťavu.
  • Do pripravených zaváracích pohárov vložte cuketovú zmes – cuketovú kapustu.
  • Utrite okraje pohárov a zaviečkujte.
  • Naskladajte poháre do hrnca 1 centimeter od seba a podlejte vodou.
  • Zavárajte na 80 stupňov 20 minút.
  • Po vytiahnutí z hrnca pohára preklopte viečkom dole na utierku a nechajte vychladnúť.
  • Uskladnite vo vyhovujúcich podmienkach.
Nakladané cukety v zaváracích pohároch.
zdroj: attheitaliantable.com

Inšpirujte sa aj našimi receptami na zaváranie paradajok na množstvo rôznych spôsobov. Zamilujete si ich!

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.