Ochutnajte tento luxusný recept na lečo s horčicou a feferónkou, ktorý si zamiluje celá vaša rodina!
Budete potrebovať
- 1 kg paradajok
- 1 kg paprík
- 0,5 kg cibule
- 1 šálka horčice
- soľ
- 1 feferónku
Postup prípravy
- Zaváracie poháre spoločne s viečkami sterilizujeme a necháme ich voľne osušiť.
- Medzitým si olúpeme cibuľu, očistíme paradajky a papriky a všetko nakrájame.
- Do väčšieho hrnca dáme trochu oleja, pridáme cibuľku a krátko opražíme.
- Potom vložíme zvyšnú zeleninu a dusíme pod pokrievkou domäkka.
- Ako dochucovadlo použijeme soľ, horčicu a nakrájanú feferónku.
- Pripravenú zmes vlejte do zaváracích pohárov, okraje utrieme a poriadne zaviečkujeme.
- Poháre vkladajte do hrnca tak, aby medzi nimi bol priestor – inak by mohli popraskať.
- Sterilujte asi 20 minút pri teplote 80 stupňov.
- Neskôr poháre vytiahnite a otočte ich dnom nahor.
- Nechajte vychladnúť a uložte na vyhovujúce miesto.