Konzervovanie leča z cukety

Konzervovanie leča z cukety

Lečo si môžete pripraviť aj z cukiet a je to úplne vynikajúce! Inšpirujte sa naším receptom a potešte svoju rodinu niečím novým.

Budete potrebovať

  • 2 väčšie cukety
  • 8 paradajok
  • 8 paprík
  • 3 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • olej
  • soľ

Postup prípravy

  • Ako prvý krok sterilizujte potrebné množstvo pohárov na zaváranie a viečka.
  • Potom zbavte cibuľu šupiek, nakrájajte na kúsky a vložte na panvicu s rozohriatym olejom zosklovatieť.
  • Medzitým si očistite paradajky, papriky a cukety a nakrájajte ich menšie kúsky, cukety postrúhajte na hrubšom strúhadle.
  • Paradajky môžete podľa ľubovôle zbaviť šupiek alebo ich ponechať.
  • Nakrájanú zeleninu pridajte k restovanej cibuľke a 10 minút restujte.
  • Potom prilejte vodu a duste ďalších 10 minút pod pokrievkou.
  • Podľa potreby dosoľte a oprite.
  • Vzniknuté lečo plňte do vopred sterilizovaných pohárov a poriadne zaviečkujte.
  • Poháre vložte do zaváracieho hrnca, dajte však pozor, aby sa nedotýkali.
  • Zalejte ich vodou a varte pri teplote 85 stupňov 20 minút.
  • Po vytiahnutí pohára obráťte dnom nahor a nechajte vychladnúť.
  • Uskladnite v chladnom a tmavom mieste.
Lečo z cukiet v zaváracích pohároch.
zdroj: geniuskitchen.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.