Lečo nemusí byť nutne len zeleninové. Môžete doň pridať napríklad aj svoju obľúbenú klobásu. Vyskúšajte to!
Budete potrebovať
- 1 kg paprík
- 1 kg paradajok
- 500 g cibule
- 400 g klobás
- soľ
- korenie
- masť
Postup prípravy
- Nachystajte si zaváracie poháre a viečka a sterilizujte ich.
- Medzitým si pripravte zeleninu – očistite a umyte ju a potom nakrájajte na kúsky.
- Do veľkého hrnca vložte masť a pridajte nakrájanú cibuľu.
- Ľahko ju orestujte a pridajte k nej nakrájanú klobásu, papriky a paradajky.
- Chvíľku povarte, prikryte pokrievkou a duste do mäkka.
- Ochucujte soľou a korením – podľa vašej chuti.
- Do pripravených pohárov vložte hotovú zmes a zaviečkujte.
- Poháre naskladajte 1 centimeter od seba do zaváracieho hrnca a podlejte vodou.
- Varte 20 minút na 85 stupňov.
- Poháre pretočte viečkom dole a nechajte vychladnúť.
- Nakoniec ich uskladnite tak, ako ste zvyknutí.