Norimberské perníčky na plech

Norimberské perníčky na plech

Finišujete prípravy na vianočné sviatky alebo chystáte nejakú oslavu a chcete svojich blízkych aj priatelia potešiť bavorskými perníčkami, ale už na ne nemáte čas? Ideálne je, urobiť lebkuchen ako klasickú liatu buchtu. Chuť je takmer totožná a všetci sa budú olizovať až za ušami.

Ingrediencie:

  • 6 vajec
  • 180 g hnedého cukru
  • 2 polievkové lyžice medu
  • 1 lyžička škorice
  • 2 lyžičky perníkového korenia
  • 1 štipka soli
  • 250 g mletých mandlí
  • 250 g mletých lieskových orechov
  • 100 g nasekaných mandlí
  • 100 g plátkov mandlí
  • 100 g nasekaných lieskových orechov

Na polevu:

  • 200 g práškového cukru
  • 5-6 lyžíc rumu
  • 1 hrsť lúpaných mandlí

Postup:

  • Predhrejeme si rúru na 175 stupňov a pripravíme si pekáčik s vyšším okrajom.
  • Na suchej panvici opražíme nasekané mandle a lieskové orechy, aby získali zlatistý nádych.
  • V mise našľaháme vajcia s cukrom a medom do hustej krémovej peny.
  • Vmiešame korenie a mleté orechy s mandľami. Ako posledné prisypeme opražené orechy s mandľami a zamiešame
  • Cesto rozotrieme do pekáča vyloženého papierom na pečenie a povrch posypeme olúpanými mandľami.
  • Vložíme do predhriatej rúry a pečieme zhruba 30 minút. Potom necháme hotový perník trochu vychladnúť.
  • Nakoniec zmiešame rum s práškovým cukrom a vytvoríme hladkú polevu, ktorá bude tekutejšia.
  • Hotovou polevou potrieme povrch perníka a necháme tak 20 minút odpočívať.
  • Nakoniec nakrájame na kúsky v tvare diamantu a môžeme podávať.
Rýchly recept na vynikajúci bavorský perník v liatej podobe.
Zdroj: https://lacrema-patisserie.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.