Klasický yorkshire puding

Klasický yorkshire puding

Krehký, jemný, tak akurát chrumkavý a pritom dokonale ľahký. Presne taký má byť tento obľúbený anglický pokrm. No a ak vás predsa len prepadne chuť aj na niečo sladké, omrknite recepty na buchtu s pudingom .

Ingrediencie:

  • 3 veľké vajcia
  • 150 g hladkej múky
  • 175 g plnotučného mlieka
  • 2 g morskej soli
  • 25 g vody
  • 100 ml rastlinného oleja (alebo napríklad masti či iného tuku)

Postup:

  • V strednej mise zmiešame vajcia, múku, mlieko, vodu, soľ a šľaháme, až vznikne hladké cesto.
  • Hotové cesto necháme 30 minút odpočinúť pri izbovej teplote, potom preložíme cesto do vzduchotesnej nádoby a necháme v chladničke cez noc.
  • Pokiaľ chceme dosiahnuť ešte lepšie výsledky, necháme ho v chladničke pokojne aj dva dni, maximálne však tri. Potom už cesto spracujeme.
  • Predhrejeme si rúru na 230 stupňov a vyberieme cesto z chladničky a pripravíme si formu na muffiny (alebo inú formu, ktorú máme práve po ruke).
  • Formu potrieme olejom a dáme na cca 10 minút nahriať do rúry. Nahriatu formu preložíme na plech a rozdelíme do každej jamky časť cesta, aby boli naplnené zhruba do 1/2 až 3/4.
  • Ihneď vrátime formu späť do rúry a pečieme tak dlho, pokiaľ nebude mať puding zhruba štvornásobný objem.
  • Povrch musí mať tmavo hnedú, na dotyk chrumkavý a pri poklepaní by mal byť počuť dutý zvuk.
  • Menšie pudingy sa pečú tak 15 minút, u tých väčších bude treba asi 25 minút.
  • Upečené vyberieme z rúry a ihneď podávame.

Tip: Ak ich všetky nezjeme, necháme ich vychladnúť, preložíme do mraziaceho vrecka a uložíme do mrazničky. Tam vydržia maximálne 3 mesiace. Pred opätovnou konzumáciou ich necháme rozmraziť a rozpečieme na pár minút v rúre.

Najlepší recept na anglický slaný puding.
Zdroj: https://www.seriouseats.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.