Výhodou tohto receptu je, že sa ingrediencie nemusia vážiť, pretože ide o hrnčekový variant. Príprava je rýchla, jednoduchá a zvládne jej aj úplný začiatočník.
Stačí len správne odmerať suroviny a pustiť sa do diela. Yorkšírsky puding, ako sa v počeštenej forme tejto pochúťke hovorí, nahradí akúkoľvek prílohu vhodnú k mäsu.
Ingrediencie:
- 3/4 hrnčeka hladkej múky
- 1/2 lyžičky soli
- 3 vajcia
- 3/4 hrnčeka mlieka
- 1/2 hrnčeka sadla
Postup:
- Začneme tým, že si predhrejeme rúru na 220 stupňov a pripravíme najlepšie koláčovú formu.
- Do misy preosejeme múku so soľou a dáme bokom.
- V inej mise našľaháme vajcia s mliekom do svetlej peny a postupne vmiešame suché ingrediencie, až vznikne hladké cesto.
- Koláčovú formu vymažeme masťou a dáme nahriať do rúry.
- Opatrne vyberieme, vlejeme do nej cesto a vložíme späť do predhriatej rúry.
- Pečieme zhruba 15 až 20 minút, kým sa cesto nenafúkne a ľahko nevysuší. Potom má tú správnu konzistenciu.
- Akonáhle je povrch zlatisto hnedý až tmavo hnedý, vyberieme puding z rúry a môžeme ihneď podávať.