Fish & chips podľa Gordona Ramsayho

Fish & chips podľa Gordona Ramsayho

Tiež patríte k tým, čo občas radi ochutnajú nejaké kulinárske pochúťky od známych kuchárov, ale nie vždy sa nájde príležitosť zaskočiť priamo k zdroju?

Nie je nič lepšie ako si niečo dobré pripraviť doma podľa ich presného receptu. To potom chutí dvojnásobne a človek má radosť z dobre odvedenej práce, zvlášť, keď chutí aj ostatným.

Ingrediencie:

Na rybu:

  • 120 g samokypriacej múky + 1 hrsť na obaľovanie ryby
  • 175 g bielej mäsitej ryby (ideálne tresku)
  • 1 vaječný bielok
  • 160 ml piva ležiak (alebo svetlé pivo, záleží čo máme)
  • 1 veľký olúpaný zemiak
  • Slnečnicový olej na vyprážanie
  • Soľ podľa chuti
  • 1 lyžička kari
  • 1 lyžička kypriaceho prášku do pečiva

Na tatársku omáčku:

  • 1 polievková lyžica nasekaných sterilovaných uhoriek
  • 50 g creme fraîche
  • 200 g kvalitnej majonézy
  • 3/4 šalotky nakrájané na jemné kocky
  • 1 lyžička čerstvej citrónovej šťavy

Postup:

  • Do veľkej panvice dáme nahriať olej na stredne vysokú teplotu a pripravíme si cestíčko. Na to najskôr vyšľaháme z bielka tuhý sneh.
  • V mise rozšľaháme múku, kypriaci prášok, karí, pivo, a nakoniec jemne vmiešame sneh z bielka.
  • Rybu osolíme, obalíme v múke, prebytočnú múku oklepeme a obalíme v cestíčku.
  • Smažíme zhruba 3–4 minúty, pričom opekáme tak, že rybu obraciame priebežne v panvici a olejom vždy prelievame tú stranu, ktorá je práve hore.
  • Upečenú rybu odložíme na tanier s papierovými utierkami, necháme odkvapkať a ihneď vložíme do nahriatej rúry, ktorú si predhrejeme počas vyprážania, aby zostala ryba horúca.
  • Zemiaky nakrájame na hranolky, zabalíme to papierové utierky a necháme vsiaknuť prebytočnú vlhkosť.
  • Presvedčíme sa, že je olej stále rovnako horúci a vložíme doň smažiť hranolky.
  • Keď získajú zlatisto hnedý nádych, vyberieme ich dierovanou lyžicou na papierovú utierku a osolíme.
  • Nakoniec zmiešame všetky suroviny na tatarku a môžeme podávať s rybou a hranolkami.
Vynikajúca ryba s hranolkami s domácou tatárskou omáčkou podľa svetoznámeho gurmána.
Zdroj: https://www.gordonramsay.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.