Zaváranie broskýň bez cukru

Zaváranie broskýň bez cukru

Broskyne si môžeme zakonzervovať aj bez cukru. Namiesto neho stačí použiť med a vznikne vám úplná lahôdka. Vyskúšajte tento vynikajúci recept!

Ingrediencie

  • broskyne
  • čerstvo vylisovaná citrónová šťava (1 lyžička na pohár)
  • med
  • voda

Postup

  • Broskyne na tento typ zavárania musia byť na dotyk mäkké – tak akurát.
  • Pripravíme si poháre, ktoré vopred sterilizujeme.
  • Olúpte si broskyne a nakrájajte na polovice.
  • Vkladajte do pohárov, až ich naplníte po okraj.
  • Až budú všetky poháre plné, pridajte do každej 1 čajovú lyžičku citrónovej šťavy na zachovanie farby broskýň.
  • Zmiešajte ½ hrnčeka medu s 8 hrnčekmi vody a premiešajte, kým sa med nerozpustí.
  • Tento roztok vlejte do každého pohára až po okraj.
  • Starostlivo zaviečkujte a vložte do veľkého hrnca, kde ich cca 20 minút povaríte.
  • Poháre vyberte, položte viečkom dole a nechajte vychladnúť.
Nakladané broskyne v pohároch s viečkami.
zdroj: happymoneysaver.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.