Jednoduchý nemecký eintopf

Jednoduchý nemecký eintopf

Pokrmy z jedného hrnca sú v dnešnej dobe veľmi vítaným spestrením jedálnička, pretože ušetria veľa času aj riadu. Stačí totiž všetky suroviny tak povediac nahádzať do jedného kusu riadu a máte postarané.

Vhodný recept zaistí kombináciu tých správnych surovín pre čo najlepšiu chuť. My sme pre vás vybrali variant s klobásou, ale ide to aj s mäsom (viď. foto) No, a ak fandíte výdatným pokrmom, omrknite recepty na perkelt .

Ingrediencie:

  • 500 g zemiakov
  • 2 veľké cibule
  • 40 g masla
  • 1 pohár/plechovka kyslej kapusty
  • 3/4 l kuracieho vývaru
  • 1 bobkový list
  • 600 g klobásy (nemecké, maďarské atď.)
  • 1 väčšia mrkva
  • 100 ml smotany na šľahanie (33 %)
  • 1 polievková lyžica horčica
  • Soľ podľa chuti
  • 1 lyžica slnečnicového oleja
  • 1/4 lyžičky mletého čierneho korenia
  • 1/4 lyžičky celej rasce
  • 1 – 2 lyžičky hnedého cukru
  • 1 hrsť pažítky

Postup:

  • Zemiaky olúpeme a rozkrájame na stredne veľké kocky. Nesmú byť veľmi drobné, inak sa rozvarí.
  • Cibuľu s mrkvou očistíme a nakrájame na malé kúsky.
  • Maslo rozohrejeme v hrnci, vhodíme naň zemiaky s cibuľou aj cibuľou a zhruba 10 minút restujeme.
  • Pridáme kyslú kapustu, prilejeme vývar a necháme 10 minút prevariť na strednú teplotu.
  • Medzitým si pripravíme na vedľajšiu platničku panvicu, rozohrejeme v nej olej a dáme naň opiecť na šikmé plátky nakrájanej klobásy s hrúbkou cca 0,5 cm.
  • Smotanu zmiešame s horčicou a primiešame do vývaru.
  • Osolíme podľa chuti, pridáme mleté čierne korenie, rascu, bobkový list a necháme 3 – 4 minútky povariť.
  • Nakoniec pridáme opečené klobásy, najemno nasekanú pažítku.
  • Odstavíme a môžeme podávať.
Klobásový guláš z jedného hrnca so zeleninou a zemiakmi.
Zdroj: https://gingerandseasalt.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.