Pokrmy z jedného hrnca sú v dnešnej dobe veľmi vítaným spestrením jedálnička, pretože ušetria veľa času aj riadu. Stačí totiž všetky suroviny tak povediac nahádzať do jedného kusu riadu a máte postarané.
Vhodný recept zaistí kombináciu tých správnych surovín pre čo najlepšiu chuť. My sme pre vás vybrali variant s klobásou, ale ide to aj s mäsom (viď. foto) No, a ak fandíte výdatným pokrmom, omrknite recepty na perkelt .
Ingrediencie:
- 500 g zemiakov
- 2 veľké cibule
- 40 g masla
- 1 pohár/plechovka kyslej kapusty
- 3/4 l kuracieho vývaru
- 1 bobkový list
- 600 g klobásy (nemecké, maďarské atď.)
- 1 väčšia mrkva
- 100 ml smotany na šľahanie (33 %)
- 1 polievková lyžica horčica
- Soľ podľa chuti
- 1 lyžica slnečnicového oleja
- 1/4 lyžičky mletého čierneho korenia
- 1/4 lyžičky celej rasce
- 1 – 2 lyžičky hnedého cukru
- 1 hrsť pažítky
Postup:
- Zemiaky olúpeme a rozkrájame na stredne veľké kocky. Nesmú byť veľmi drobné, inak sa rozvarí.
- Cibuľu s mrkvou očistíme a nakrájame na malé kúsky.
- Maslo rozohrejeme v hrnci, vhodíme naň zemiaky s cibuľou aj cibuľou a zhruba 10 minút restujeme.
- Pridáme kyslú kapustu, prilejeme vývar a necháme 10 minút prevariť na strednú teplotu.
- Medzitým si pripravíme na vedľajšiu platničku panvicu, rozohrejeme v nej olej a dáme naň opiecť na šikmé plátky nakrájanej klobásy s hrúbkou cca 0,5 cm.
- Smotanu zmiešame s horčicou a primiešame do vývaru.
- Osolíme podľa chuti, pridáme mleté čierne korenie, rascu, bobkový list a necháme 3 – 4 minútky povariť.
- Nakoniec pridáme opečené klobásy, najemno nasekanú pažítku.
- Odstavíme a môžeme podávať.