Tento dezert je veľkou pochúťkou rakúskej gastronómie. Pokiaľ sa vydáte do nejakej horskej chaty, môžete si ako dezert dať práve Kaiserschmarren. Myslíte, že palacinka natrhaná na kusy a servírovaná s tzv. ovocným rozmarom. Neváhajte a vyskúšajte naše recepty na palacinky .
Ingrediencie:
Na cesto:
- 4 vajcia
- 125 g polohrubej múky
- 125 ml mlieka (malo by mať izbovú teplotu)
- Štipka soli
- 1 lyžička kypriaceho prášku do pečiva
- 40 g práškového cukru
- 80 g hrozienok
- 4 polievkové lyžice čerstvého nesoleného masla
Na posyp:
- 1 polievková lyžica práškového cukru
Postup:
- Pripravíme si dve misky, do jednej oddelíme bielky a do druhej žĺtky.
- K žĺtkom pridáme preosiatu múku, mlieko, soľ, kypriaci prášok do pečiva, cukor a vymiešame hladké cesto.
- Necháme 10 minút odpočívať a medzitým si nachystáme sneh z bielkov.
- Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a opatrne vmiešame do cesta.
- Nakoniec primiešame hrozienka, len dáme pozor, aby sa sneh nerozbil.
- V panvici rozohrejeme 2 lyžice masla, vlejeme do nej všetko cesto a na stredný plameň opečieme palacinku, aby bola chrumkavá.
- Potom palacinku otočíme, pridáme zvyšné 2 lyžice masla a opečieme aj z druhej strany.
- Ešte teplú palacinku preložíme na tanier a natrháme na kúsky.
- Posypeme práškovým cukrom.
Tip: Ak budete chystať trhanec v čase, keď je sezóna sliviek, stačí ich vykôstkovať, zaliať vodou, pridať kryštálový cukor a zvariť.