Klasické kláštorné rožky

Klasické kláštorné rožky

Ak pečiete na Vianoce len bežné druhy cukroviniek, potom rozhodne skúste pripraviť aj niečo iné. Ostatne recepty na vanilkové rožteky poznáme všetci, aj keď každý máme svoju špecifickú receptúru, ale táto pochúťka chutí úplne inak.

Ingrediencie:

Na rožky:

  • 140 g hladkej múky
  • 100 g mletých lieskových orieškov
  • 50 g práškového cukru
  • 100 g čerstvého nesoleného masla
  • 1 vajce
  • 1/4 lyžičky kypriaceho prášku do pečiva

Na ozdobu:

  • Čokoládová poleva
  • Hrubo nasekané lieskové orechy

Postup:

  • Do misy preosejeme hladkú múku s práškovým cukrom, pridáme lieskové oriešky, zmäknuté maslo, vajcia aj prášok do pečiva.
  • Vypracujeme hladké cesto, z ktorého vyvaľkáme niekoľko valčekov.
  • Každý valček rozkrájame na rovnako veľké kúsky, ktoré vytvarujeme do tvaru rožkov.
  • Naukladáme ich na plech vyložený papierom na pečenie a necháme 5 minút odpočinúť.
  • Medzitým si predhrejeme rúru na 180 stupňov. Vložíme rožky a pečieme zhruba 10 až 15 minút.
  • Akonáhle sú upečené, necháme ich úplne vychladnúť.
  • Rozohrejeme čokoládovú polevu a namáčame do nej jednotlivé rožky hornou stranou.
  • Posypeme nasekanými orieškami a necháme úplne zatuhnúť.
Vynikajúca alternatíva na klasické vanilkové rožteky.
Zdroj: https://varecha.pravda.sk

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.